Fordele og myter komposterbare affaldsposer

Af Peter - 14 Jun 2023

Kan komposterbare affaldsposer overhovedet holde? Er poserne faktisk bionedbrydelige? Der er mange fordele og myter om grønne alternativer til affaldsposer – og vi gennemgår en lille håndfuld her. Find ud af, hvor nemt og fordelagtigt det er, når du træffer det grønne valg.

Komposterbare affaldsposer kan nedbrydes naturligt

Affaldsposer fra BIOBAG ZENZO er grønne i mere end én forstand. Udover farven er de komposterbare, hvilket betyder, at de bliver nedbrudt, når du smider dem ud med dit køkkenaffald. Det miljøvenlige alternativ er beregnet til madaffald, så det hele nedbrydes sammen, i stedet for at al maden er samlet i unedbrydeligt plastik. For dét virker selvmodsigende. BIOBAG ZENZO sælger komposterbare affaldsposer i flere størrelser, så du kan få dækket alle dine behov. Bestil komposterbare affaldsposer via din boligforening eller kontakt BIOBAG ZENZO for at få oplyst hvor du kan få dem henne. Poserne bliver nedbrudt på kort tid, oftest mellem 10 til 45 dage. For at sætte det i perspektiv, kan det tage en almindelig frysepose alt fra 10 til 400 år om at blive brudt ned af naturen. BIOBAG ZENZO sælger for nu ikke deres komposterbare affaldsposer til private, men sælger til kommuner, boligforeninger og virksomheder. For bestilling kontaktes de via mail eller telefon, så I sammen kan finde en pris og mængde, der passer til behovet. De er også et oplagt valg til institutioner.

Myte: Komposterbare affaldsposer holder ikke

Det er en stor myte, at komposterbare affaldsposer er så effektive, at de begynder at nedbrydes, mens de stadig er i brug – men dét er ikke sandt. BIOBAG ZENZO’s poser tager 10 til 45 dage om at blive nedbrudt alt efter betingelser og posens indhold. Hvis der hældes væske i poserne, kan processen sætte farten op, men poserne vil ikke falde sammen i hænderne på de affaldsansvarlige. De komposterbare affaldsposer kommer i forskellige typer og forskellige størrelser, så du kan finde udgave, du har brug for, uanset hvem du køber for. Det komposterbare alternativ til affaldshåndtering er et stort skridt i den rigtige retning da affaldsposen i sig selv ikke længere er affald. Husk, at pointen med poserne kun fungerer med den rette affaldsbortskafning og -sortering.